Al onze nieuwtjes op een rij
31 oktober 2023

Week van de Pleegzorg 2023

Elk jaar organiseert Jeugdzorg Nederland de Week van de Pleegzorg. Deze actieweek staat volledig in het teken van de geweldige pleeggezinnen, ouders en kinderen die ons land telt, maar ook van het tekort aan pleegouders. En die zijn nog steeds heel hard nodig!

In het Rijk van Nijmegen werken wij dagelijks samen met diverse partners om dit tekort tegen te gaan. Tijdens de Week van de Pleegzorg staan we hier extra bij stil. In 2022 organiseerden we een expositie in de buitenlucht op het Mariënburgplein in Nijmegen met de verhalen van pleeggezinnen uit het Rijk van Nijmegen om extra aandacht te vragen voor de Pleegzorg. Aanstaande vrijdag 3 november bezoekt wethouder Grete Visser een bassischool in Brakkestein waar we de Week van de Pleegzorg officieel aftrappen.

Van 1 tot en met 8 november 2023 worden er landelijk diverse informatiebijeenkomsten georganiseerd en er zijn speciale activiteiten voor pleeggezinnen. Dat laatste om ze in het zonnetje te zetten, want hun liefde maakt het verschil.

Meer informatie over de Week van de Pleegzorg 2023

Word zelf pleegouder

Wil jij zelf pleegouder worden en ben je benieuwd wat hier bij komt kijken? Schrijf je in voor één van de verschillende informatiebijeenkomsten in het Rijk van Nijmegen. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Informatiebijeenkomsten Rijk van Nijmegen