Voor jou
Ondersteuning

Voor jou - Ondersteuning

Wat doet de gemeente?

De gemeente is verantwoordelijk voor de zorg voor kinderen, de organisatie van pleegzorg en de financiering hiervan. Zij werken samen met organisaties die de pleegzorg uitvoeren, de pleegzorgaanbieders. Als pleegouder krijg je dan ook met…

Welke hulp biedt de pleegzorgwerker?

De pleegzorgwerker werkt bij de pleegzorgaanbieder. Hij of zij is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen in pleeggezinnen. Zij is er voor het kind, voor de ouders en pleegouders. Zolang je pleegkind bij jou is,…

Welke trainingen zijn er?

Startende pleegouders krijgen voorbereidende trainingen en één-op-één begeleiding van de pleegzorgwerker. Hierdoor doe je veel kennis en vaardigheden op over het  zorgen voor een pleegkind. Gedurende de tijd dat je pleegouder bent zijn er verschillende…

Welke financiële ondersteuning krijg ik?

Je krijgt een pleegzorgvergoeding voor de vaste lasten van het opvangen van een pleegkind. De vergoeding is wettelijk vastgesteld en afhankelijk van de leeftijd van het kind en van de hoeveelheid en soort opvang. De…

Hoe kom ik in contact met andere pleegouders?

Je kunt via je pleegzorgwerker in contact komen met andere pleegouders. Dat kan via netwerken of door direct contact op te nemen om met een pleegouder in gesprek te gaan. Netwerken in de regio: •…

Wat is specialistische jeugdhulp?

Het kan zijn dat er specialistische jeugdhulp nodig is voor je pleegkind. Denk aan speltherapie, psychomotorische therapie of andere hulp bij traumaverwerking of gedragsproblematiek. Er is ook extra begeleiding mogelijk bij een (licht) verstandelijke beperking….

Staat jouw vraag er niet tussen?

Mis je informatie, heb je andere vragen of zie je graag nog informatie toegevoegd worden. Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op