Voor ieder kind is het contact met ouders en familie (opa/oma, broertjes/zusjes) heel belangrijk. Wanneer je pleegouder wordt kom je automatisch ook in contact met zijn of haar ouders en familie. Je neemt de opvoedtaak …
Bij kinderen die niet thuis kunnen wonen, is soms een voogd of gezinsvoogd betrokken. Allebei de rollen zijn door de rechter aangewezen. De voogd is iemand die de beslissingen rondom het kind onder zijn of…
In de regio Rijk van Nijmegen zijn namens de gemeenten twee pleegzorgaanbieders verantwoordelijk voor de uitvoering van pleegzorg: entrea lindenhout en William Schrikker Gezinsvormen. Als je pleegouder wilt worden, meld je je aan bij één…
Rondom een gezin zijn soms ook nog andere hulp- en zorgverleners betrokken. Denk bijvoorbeeld aan de huisarts, de intern begeleider op school of het wijkteam van de gemeente. De pleegzorgwerker ondersteunt je in deze mogelijke…
Het kan zijn dat er specialistische jeugdhulp nodig is voor je pleegkind. Denk aan speltherapie, psychomotorische therapie of andere hulp bij traumaverwerking of gedragsproblematiek. Er is ook extra begeleiding mogelijk bij een (licht) verstandelijke beperking….
Mis je informatie, heb je andere vragen of zie je graag nog informatie toegevoegd worden. Neem dan contact met ons op.